marți, 31 ianuarie 2017

Nu oamenii ne dezamagesc...ci asteptarile noastre prea mari


   Mereu avem asteptari....asteptam ca ceilalti sa ne iubeasca intr-un fel anume,asteptam sa primim fara sa oferim...asteptam...

   Ne asteptam sa ne iubeasca in felul dorit de noi, sa ne vorbeasca in felul dorit de noi, sa se poarte asa cum ne purtam noi.
   Aici este vina noastra...un om se poarta asa cum stie, cum a fost educat; si ne iubeste asa cum simte.
   Nu avem nici o putere asupra acestor lucruri.

   Cel mai bine e sa nu ne asteptam la nimic din parte cuiva. Daca ne va surprinde placut, vom fii fericiti...daca nu....nu vom fii dezamagiti.
   Singurii de la care ar trebui sa avem asteptari am fi noi insine. Peste dezamagirile provocate de ceilalti poti trece in timp...dar cand te dezamageti pe tine e grav.

   Dezamagirea e o lectie dureroasa dar sanatoasa. Fara ea nu am avea de unde sa stim cui sa daruim increderea noastra in continuare, si cine nu mai este demn de ea.
   Este ca un cer innorat, dar dupa el aflandu-se un soare mai puternic ca niciodata.
   Si dezamagirea are rolul ei in viata noastra. Nu iti dai seama cat esti de puternic pana nu devine singura solutie.

   "Cand nu mai poti...mai poti putin".

Un comentariu:

  1. Asta .... Este foarte adevărat ! Si cu toate astea cu toții avem așteptari . Si este foarte greu sa nu îți faci așteptari .... Eu reușesc o perioada sa imi impun lucrul asta pe care il știu f bine dpv psihic. Insa la un moment dat , coplesita si de alți factori , si mai ales dacă intervin si factorii aia hormonali :)) , psihicul nu mai are nici o puterea in fata emotionalului .... Si atunci.... Cazi in capcana evident. Si suferi , bineînțeles . Dupa care te resemnezi

    RăspundețiȘtergere